Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kako se škole snalaze u uvjetima pandemije?

škola 332 ist

Prošla su dva mjeseca od početka školske godine koju zbog pandemije prate posebni uvjeti. Raspitali smo se kako se škole snalaze i imaju li dovoljno maski i sredstava za dezinfekciju.

U Tordincima prije 29 godina nije se moglo ni sanjati o školi punoj učenika. A danas bez obzira na COVID nastava je uživo i nemaju nikakvih drugih problema.

  • Za sada nemamo nikakvih problema s nabavom maski i dezinfekcijskim sredstvima s obzirom na to da nas naša županija kao osnivač redovito opskrbljuje. Pita nas koliko nam treba, rekao je ravnatelj OŠ Tordinci Antun Maletić.

U Babinoj Gredi s maskama, dezinficijensima nema problema – ali problem je nedostatak tehničkog osoblja. Spremača i kuharice.

  • Zbog epidemioloških mjera morali smo se organizirati da dnevno imamo četiri velika odmora, kako učenici ne bi imali užinu u učionicama, nego u blagovaonicama gdje im je i mjesto, kazala je ravnateljica OŠ “Mijat Stojanović”, Babina Greda Đurđica Babić.

Mnoge škole i ne žele govoriti u kameru kakve probleme imaju iako su prošla tek dva mjeseca od početka školske godine.

  • Mi svjedočimo dojavama da je u školama sve teže. Naši učitelji i nastavnici sve češće moraju sami kupovati maske, to naravno košta, naglasio je Željko Stipić, Školski sindikat “Preporod”.

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga zahvaljujući smjeru kemijski tehničar – sami rade tekući sapun, za ostalo se snalaze.

Ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba Zlatko Stić je rekao kako su roditelji kooperativni i pomažu svojim donacijama. U Obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu, s maskama problema nemaju, dapače, opskrbljuju sve srednje škole u gradu. Od početka ove školske godine ova Obrtnička škola prodala je oko 10 tisuća svojih maski.

  • Kada se prikupi broj maskica koje trebaju učenici srednjih škola Slavonskog Broda, naš osnivač županija je naručila kod nas, naši učenici i djelatnici su sašili i mi smo to prodali ostalim srednjim školama, dodala je ravnateljica Obrtničke škole Slavonski Brod Anita Holub.

Novac koji zarade ulažu u opremanje škole. Ukratko – škole se na razne načine snalaze ne bi li učenicima osigurale propisane higijenske uvjete. Očekuju da ih zaduženi za obrazovanje koji put pitaju, osim prema kojem modelu rade i treba li im kakva pomoć kako bi zadovoljili postavljene epidemiološke uvjete. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal