Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

N1 doznaje: I dalje nema dogovora Milanovića i Plenkovića o sjednici VNS-a

milanović plenković ist

Do ovog trenutka i dalje nema dogovora o održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Predsjednik ostaje kod svega što je rekao u svom posljednjem intervjuu, doznaje N1 iz Ureda predsjednika. Nagađalo se da bi sjednica mogla biti održana tijekom ovoga tjedna, u četvrtak ili petak.

Podsjetimo, predsjednik Milanović osvrnuo se na pitanje održavanja Vijeća za nacionalnu sigurnost nakon napada na Markovom trgu, kao i na prijepore oko sazivanja te sjednice nazvavši ih ‘smiješnom igricom’.Milanović je rekao i da ga je Plenković “u jednom sluđenom ispadu optužio da zbog nekakve izjave iz 2016. snosi odgovornost”. To je, rekao je, najluđi napad koji je pamtim u hrvatskoj politici u zadnjih 20 godina.

Iako, kako je dalje rekao, “premijer najavljuje pozive preko medija ” Milanović je ustvrdio da “‘nije dobio ništa”, te da “vrlo smišljeno i u skladu sa zakonom postupa cijelo vrijeme”.

Na pitanje hoće li on reći to da Plenković želi mimo njega uređivati pitanja od nacionalne sigurnosti odgovorio je: ‘Apsolutno. Zar to nije očito’.

“Ali to ne može tako, ja sam tu da branim demokraciju”, rekao je. Kazao je i kako je apsolutno važno da se održi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. Govoreći o ‘sukobima’ Pantovčaka i Banskih dvora rekao je kako je ovo što on radi ‘nužna obrana’ i da je to ‘daleko od prekoračenja’.

“Što se tiče prepucavanja, nikakav dopis Andreja Plenkovića meni, po uzoru na ono kako sam se ja obratio njemu, formalno nije došao. Sljedeće preko kotlovnice neka pošalje dopis ovdje i kantu ugljena”, rekao je predsjednik.

Odgovorio mu je premijer Andrej Plenković. “Nisam gledao Milanovićev intervju, ali vidim banalizaciju jednostavnih tema. Poziv za sastanak koji ide ministrima koji su po zakonu pozvani potpisuju predsjednik države i vlade. Da bi došlo do potpisivanja potrebno je da oni koji to potpisuju i njihovi uredi dogovore vrijeme, lokaciju, teme sastanka… Za to postoje predstojnici ureda. Za to ne treba u intervjuu vrijeđati te ljude.

Ja poštujem ljude koji rade u kotlovnicama, pošteno, ali koga on diskvalificira, svog ili mog predstojnika ureda? Hajdemo vidjeti tko normalno surađuje, a tko ne. Ne vidim potrebu da razgovaram s njim telefonom. Tamo gdje je potrebno… Građani su nas birali da provodimo programe, a ne da se vrijeđamo”, rekao je Plenković.(N1)

Posljednje objavljeno

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u i SDP-u blagi pad podrške, Domovinski pokret ispred Mosta! Plenković i Milanović na vrhu i pozitivaca i negativaca

OgPortal

Osnovno obrazovanje odraslih

OgPortal

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal