Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Razrješenja i prijedlozi za čelne ljude Ine i Fine na Vladi

Vlada RH

Vlada je u petak na osobni zahtjev razriješila pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Anu Odak, predložila da u Nadzornom odboru Ine ostanu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, kao i da na čelu Fine ostane Dražen Čović, a Upravu uđu i Vinka Ilak i Branko Malenica, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka.

Kako je priopćeno iz Vlade, na osobni zahtjev, s danom 16. studenoga, razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak.

Zaključkom je Vlada predložila glavnoj skupštini Ine izbor tri hrvatska člana Nadzornog odbora te kompanije, do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Tako se za članove Nadzornog odbora predlažu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, a Vlada je zaključkom predložila Nadzornom odboru da za predsjednika tog tijela izabere Vanđelića.

Inače, Vanđelić je i trenutni predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u tom su tijelu i Burilović i Mikuljan.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a mandat im traje četiri godine. Mikuljan je u Nadzorni odbor ušao u lipnju 2017. godine, a mandat mu traje do 18. prosinca 2020. godine.

Na čelu Fine i dalje Dražen Čović

Vlada je zaključkom s današnje sjednice predložila Nadzornom odboru Financijske agencije (Fina) imenovanje predsjednika i članova Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju.

Za predsjednika Uprave Fine Vlada predlaže Dražena Čovića, a za članove Uprave Vinku Ilak i Branka Malenicu.

Inače, Dražen Čović na čelu je Fine od sredine listopada 2016. godine, dok je Vinka Ilak trenutno na mjestu savjetnice Uprave. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal