Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Trumpovi pristaše izlaze na ulice, on i dalje o izbornoj prijevari

Pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa dans će izići na ulice kako bi poduprli njegove neosnovane tvrdnje o izbornoj pobjedi, dok on nastavlja s pravnim izazovima koji imaju malo izgleda, kako bi preokrenuo izbornu pobjedu Joea Bidena u svoju korist.

Trump je ostvario neznatan napredak na sudovima sa svojim tužbama i prvi je put u petak počeo sumnjati u svoj uspjeh. Rekao je novinarima da će vrijeme pokazati tko će biti u Bijeloj kući od 20. siječnja.

Od 7. studenog, otkad se smatra da je Biden pobjednik, bilo je i drugih protrumpovskih prosvjeda diljem zemlje, no bili su mali i zabilježeno je nekoliko incidenata.

Na protrumpovskim prosvjedima u Washingtonu i drugim gradovima trebali bi sudjelovati različiti predsjednikovi pristaše, ultra desničari i pripadnici milicije Čuvara zakletve, kao i Ponosni momci, u javnom iskazivanju potpore Trumpovu nastojanju da ostane na vlasti.

Organizatori su skupovima nadjenuli različita imena, uključujući Marš milijun MAGA, Marš za Trumpa i Zaustavite krađu. MAGA je akronim slogana Trumpove kampanje “Make America Great Again” (Učinimo Ameriku ponovno sjajnom)./hrt/