Ured predsjednika: Kolonu sjećanja u Vukovaru čine ljudi, a ne političke elite

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u volonterskoj kampanji pošumljavanja požarišta u Dalmaciji, na području splitskog naselja Gornje Sitno. Tom je prilikom kritizirao odluku da se održi Kolona sjećanja u Vukovaru. Kolona ima istinski značaj samo ako ju čine ljudi, a ne političke elite, poručio je Milanović.
Na ovu temu iz Ureda predsjednika stiglo je i priopćenje.

Predsjednik Republike smatra kako obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga kolonom sjećanja u gradu Vukovaru ima istinski značaj samo ako je otvoreno za sve građane koji žele iskazati svoje poštovanje i zahvalnost poginulima i nestalima u Vukovaru, a ne samo za odabrane i političke elite, priopćeno je.

– Kolonu sjećanja u Vukovaru čine ljudi, a ne političke elite. U postojećoj situaciji, zbog pandemije izazvane koronavirusom, dolazak velikog broja ljudi u kolonu sjećanja u Vukovar može biti opasan za njihovo zdravlje i uzrokovati daljnje širenje pandemije. Dvostruka pravila, očito politički uvjetovana, prema kojima se u gradu Vukovaru iznimno dopušta okupljanje velikog broja ljudi, kakvo je zabranjeno širom Hrvatske, neodgovorna su i prema Vukovaru i prema građanima, navodi se u priopćenju.

– Počast žrtvi Vukovara u ovoj se situaciji može i mora odati na dostojanstven način, bez političkih kalkulacija, dvostrukih pravila i ugrožavanja zdravlja građana. Predsjednik Republike odat će poštovanje žrtvi Vukovara na način primjeren situaciji, stoji na kraju priopćenja iz Ureda predsjednika.(hrt)

Facebook Comments