Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković potvrdio: SDSS-ov potpredsjednik Vlade Boris Milošević ide u Vukovar

plenković 341 ist

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je izložbu ‘EU fondovi mijenjaju Hrvatsku’, izložbu fotografija EU projekata, u pratnji predsjednika Vlade ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.

“Umjesto klasičnih Dana otvorenih vrata ovog puta je odlučeno napraviti izložbu na Zrinjevcu. Pet najvrednijih projekata financiranih iz EU su Pelješki most, LNG terminal na Krku, širokopojasni internet, zračna luka Dubrovnik i ovaj OZIP na Institutu Ruđer Bošković”, uvodno je rekao premijer Plenković.

“U ovom trenutku smo na 106% ugovorenih sredstava, isplaćeno je 46% sredstava. U plusu smo za 28 milijardi, približavaju se kraju pregovori između Vijeća, EU parlamenta i komisije o novom višegodišnjem financijskom okviru”, dodao je.Kad se sve zbroji Hrvatska na raspolaganju ima 24,2 milijarde eura u idućih deset godina za ekonomski i društveni razvoj, naglasio je i zahvalio ministrici Tramišak.

U Vladinoj delegaciji u Vukovaru i Milošević
Odgovarajući na pitanja novinara o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara rekao je: “U Vukovaru će uz mene biti potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te ministri Mario Banožić, ministrica Tramišak i ministar Aladrović. U Škabrnju ide ministar Grlić, ministrica Vučković i Ivan Malenica.”

“Gospodin Pupovac s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan ranije. Predlažem da on i drugi predstavnici SDSS-a sami kažu o tome. Koliko znam, sutra će biti tamo”, dodao je i rekao: “Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije”, rekao je Plenković podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

Ne zna se dolazi li Milanović
O dolasku predsjednika države Zorana Milanovića u Vukovar rekao je: “Nemam informacija, očekujem da ta pitanja postavljate Uredu predsjednika. Ne znam hoće li doći. Kad bude jasno kani li predsjednik ili ne doći u Vukovar, možemo to komentirati.”

“Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti čime se sprečavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka – obilježavanje u blizini vukovarske memorijalne bolnice, a drugi misa na memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona sjećanja na otvorenom uz intenciju da se hoda u skupinama po 25 ljudi. Ako će se ljudi držati razmaka, mislim da ćemo napraviti sve potrebno”, komentirao je organizaciju u Vukovaru.

O isprici Miroslava Škore što je bio član HDZ-a rekao je: “Nisam ni znao da ima konferenciju, teško mi je to komentirati. Riječ je o odgovornosti pravne osobe koja se izvlači iz krivnje pojedinaca, to je okvir. Naši će odvjetnici uložiti žalbu u zakonskom roku.”(N1)

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal