Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Stranka Centar tek osnovana, već je napuštaju članovi

Zagreb: Stranka s Imenom i Prezimenom o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj

Pet gradskih i jedan županijski vijećnik u Splitu, koji su dosad bili članovi stranke Pametno, u petak su na konferenciji za novinare izvijestili da istupaju iz stranke Centar, koja je nastala ujedinjenjem stranke Pametno i Stranke s imenom i prezimenom.

Gradski vijećnici Kristina Vidan, Sani Mardešić, Jakov Prkić, Branimir Urlić i Renato Čupić, te županijski vijećnik Ante Renić svoj će politički angažman nastaviti kao nezavisni vijećnici.

Na online skupštini stranke Pametno, održanoj u nedjelju, u članstvo i Predsjedništvo su primljeni predstavnici Stranke s imenom i prezimenom, pri čemu su se dvije stranke ujedinile pod nazivom Centar.

“Do danas više od 40 članova tog ogranka napustilo novoosnovanu stranku”
Dosadašnja predsjednica splitskog ogranka stranke Pametno Kristina Vidan novinarima je rekla kako je do danas više od 40 članova tog ogranka napustilo novoosnovanu stranku.Optužila je predsjednicu bivše stranke Pametno Marijanu Puljak da je ignorirala brojna upozorenja članova stranke koji su bili nezadovoljni ujedinjenjem sa Strankom s imenom i prezimenom, te da je stranku Pametno “držala osobnim vlasništvom”.

“U stranci Pametno nisu provedeni unutarstranački izbori u roku 90 dana od završetka parlamentarnih izbora, već je krnje Predsjedništvo dopustilo ulazak u stranku njih desetak na čelu s Daliom Orešković, koji su preko noći postali punopravni članovi Predsjedništva. Pritom je preimenovana stranka Pametno u stranku Centar, što je izazvalo revolt članova splitskog ogranka stranke Pametno”, kazala je Vidan.

“Radi se o samovolji Marijane i Ivice Puljak, Dalije Orešković i Ivice Relkovića”
Gradski vijećnik Jakov Prkić ustvrdio je da se radi o samovolji Marijane i Ivice Puljak, Dalije Orešković i Ivice Relkovića, koji su “ubili dvije stranke koje su imale nekakvu budućnost jer ova koju zovu Centar nema nikakvu budućnost, barem ne u Splitu”.

Najavio je da će pet gradskih vijećnika osnovati klub nezavisnih vijećnika, a Marijana Puljak i Natalija Tafro, koje su ostale u stranki Centar, više ne mogu imati klub vijećnika, za koji je potrebno najmanje troje članova.

Također ni u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije Centar više ne može imati klub vijećnika, jer je od tri vijećnika jedan (Ante Renić) također istupio iz stranke Centar.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Skijanje na Bjelolasici u ožujku

OgPortal

Prezentiran Program POS-a u Ogulinu

OG Portal

U šumskom predjelu pronađena jedna mrtva i jedna ozlijeđena muška osoba

OgPortal

Oštre optužbe iz Vukovara, Penava tvrdi: Iza napisa o aferama stoje sigurnosne službe i središnjica HDZ-a

OgPortal

Vrhovni sud povećao kaznu Marinu Kameničkom zbog udesa na Ilici, odmah mora u Remetinec!

OgPortal

Prvi valovi stigli do istočne obale Novog Zelanda, evakuacija u tijeku: ‘Ovo će trajati satima‘

OgPortal