Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Olujna bura u Splitu: Palo stablo i povuklo rasvjetni stup, oštećena tri automobila

nevrijeme zagreb ist


Bura je diljem Dalmacije puhala s olujnim udarima, a podno Velebita i s orkanskim udarima

Uslijed jake bure, vatrogasci DVD-a Split u petak poslijepodne izašli su intervenciju zbog srušenog stabla u Starčevićevoj ulici, javlja Slobodna Dalmacija.

  • Oko 18 sati dobili smo dojavu za Starčevićevu ulicu gdje je u dvorištu palo stablo i za sobom povuklo žicu rasvjetnog stupa koji je pak pao na parkirana vozila. Na tri osobna vozila evidentirana je tek manja materijalna šteta – kazali su nam dežurni vatrogasci koji srećom, nisu imali drugih intervencija do našeg javljanja.

Bura je diljem Dalmacije puhala s olujnim udarima, a podno Velebita i s orkanskim udarima. Meteorološka postaja Marjan oko 19 sati zabilježila je 13 stupnjeva Celzijevih i udare bure od 50 kilometara na sat.
Zbog jakog vjetra otkazane su trajektne linije Split – Vela Luka – Ubli s polaskom iz Splita u 17 sati, Sumartin – Makarska u 11 sati, a u prekidu su katamaranske linije Split – Hvar – V. Luka – Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Vis, te trajektna linija Trogir/Soline-Drvenik Mali-Drvenik Veli s polaskom u 19.30 sati, bez pristajanja u Drveniku Malom

Tijekom subote puhat će i dalje jaka bura, uz niže temperature, pa se primjereno odjenite. Slabljenje vjetra očekuje se u nedjelju ali i dalje uz niže temperature. (jutarnji.hr) (foto:ilustracija)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ove godine ćemo, po prvi put, uživati u Ogulinskom festivalu bajke u dva navrata

OG Portal

Sloveniju brine slučaj reinfekcije unatoč cijepljenju

OgPortal

Glavna splitska epidemiologinja: ‘Situacija nije dobra. Ako se ovako nastavi, odgodit ćemo otvaranje kafića‘

OgPortal

Danas je dan ružičastih majica

OgPortal

Među najboljima su na svijetu u cijepljenju, a korona opet bukti. Što se događa?

OgPortal

HDZ predstavio kandidate i uvjeren je u izbornu pobjedu, Mandić: Sve nas vodi ljubav prema Karlovcu

OgPortal