Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Glas: Samovolja HDZ-ovog Stožera postaje ozbiljna nacionalna ugroza

anka mrak

Građansko-liberalni savez Glas poručio je u nedjelju da Nacionalni stožer civilne zaštite, kojeg je nazvao HDZ-ovim paratjelom, postaje ozbiljna nacionalna ugroza jer i dalje dozvoljavaju vjerska okupljanja iako se dnevno potvrđuje nekoliko tisuća novih slučajeva zaraze.

Glas navodi da je Nacionalni stožer u Varaždinskoj županiji na prijedlog županijskog stožera zatvorio sve ugostiteljske objekte, sportske dvorane i zabranio sva javna okupljanja na zatvorenom, ali da je ponovno napravio iznimku, ovaj put za vjerska okupljanja, nakon što su prošli tjedan iznimno dozvolili okupljanje nekoliko tisuća ljudi u Vukovaru.

“Takvo političko licemjerje Stožera i Vlade nije novost jer Crkvi i skupinama koje HDZ-u tradicionalno nose glasove svojim odlukama podilaze od samog početka epidemije”, drže u Glasu.

Smatraju da su takve odluke nepravedne i nezakonite jer stavljaju građane u nejednaki položaj, što ne bi smjelo biti dozvoljeno ni u izvanrednim epidemiološkim uvjetima, a uz to postaju sve veća opasnost i za njihovo zdravlje.

U Glasu zaključuju da su Stožer i Vlada stalnim iznimkama za posebno odabrane potpuno srozali povjerenje građana u zdravstvenu i epidemiološku opravdanost odluka koje se donose.

Upozoravaju pritom da su iznimke i izravno epidemiološki opasne, na što Stožer i Vladu konstantno upozoravaju liječnici i medicinsko osoblje te ugledni znanstvenici i epidemilozi.

“U situaciji u kojoj imamo nekoliko tisuća novozaraženih dnevno, bolnički kapaciteti se pune, a zdravstveni sustav je pred kolapsom, takva samovolja HDZ-ovog paratijela više nije samo licemjerno politikantstvo, na kakvo smo od HDZ-a navikli, nego postaje i ozbiljna nacionalna ugroza”, poručili su iz Glasa./N1/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal