Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U medijima se jutros pojavio konačan popis novih mjera. Ovako iz Vlade, navodno, obrazlažu zatvaranje kafića i restorana

Rijeka

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović održao je sastanak sa svim županima vezano uz najnovije mjere za koje je, kako piše Index, donesena konačna odluka i na snagu bi trebale stupiti u subotu i trajati do Badnjaka. Među novim mjerama je zatvaranje kafića i restorana, no restoranima je ipak omogućena dostava i to ne samo do 22 sata već neograničeno.Neki od župana, doznaje Index, tražili su da njihove županije budu izuzete od zatvaranja, međutim zasad nije izgledno da će im se to i odobriti. Jedan od sudionika sastanka za Index je otkrio kako su im obrazložili zbog čega se zatvaraju kafići. “Argument je da se to pretvara u disko klubove”, rekao je.

OSTAJU FITNESS CENTRI, KINA, KAZALIŠTA, HOTELI
Prema najnovijim mjerama, fitness centri će ipak ostati otvoreni, no njihovi vlasnici moraju osigurati 10 metara četvornih po jednom korisniku. Otvorena ostaju i kina i kazališta, jer prema zaključcima Vlade ta mjesta zasad nisu bila žarišta i ondje se po postojećim mjerama poštuje socijalna distanca. Nadalje će ostati raditi i hoteli, a njihovi restorani će moći raditi isključivo za njihove goste.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor je li broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru. Ostaju i javna okupljanja, ali do 25 osoba.

ZABRANA SVADBENIH SVEČANOSTI I SAJMOVA
Ono što se zabranjuje su svadbene svečanosti, a obustavljaju se i sajmovi. U novom setu mjera ograničit će se broj putnika u javnom prijevozu.

Tako će se oni svesti na trećinu ukupnih kapaciteta što će se postići većim brojem prijevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prijevozu. Sport će biti podijeljen u tri kategorije i prema tome će biti propisane mjere, koje će Vlada objaviti na svojoj sjednici.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal