Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Bivši predsjednik Hondurasa uhićen zbog torbe s neprijavljenim novcem

Manuel Zelaya ist

Bivši honduraški predsjednik Manuel Zelaya uhićen je jučer u zračnoj luci Tegucigalpa jer je sa sobom imao torbu u kojoj je bilo neprijavljenih 18.000 dolara za koje je tvrdio da nisu njegovi.

Zelaya je na Twitteru napisao da je “nepravedno priveden” dok se spremao da otputuje u Meksiko gdje je trebao sudjelovati na seminaru.

  • Uzrok: torba s 18.000 dolara koji mi ne pripadaju, napisao je Zelaya.
    Kada su carinici rendgenom pregledali njegov kovčeg, vidjeli su da je unutra još jedna torba s neprijavljenim novcem, pišu lokalni mediji.

Prema zakonu, svi putnici moraju prijaviti carini iznos veći od 10.000 dolara. Ako to ne učine, mogu biti kažnjeni novčanom kaznom u visini jedne trećine neprijavljenog novca. Zelaya je na kraju pušten na slobodu nakon što je platio kaznu. Novinarima je rekao da vlasti trebaju istražiti tko mu je podmetnuo novac.

Stotine pristaša ljevičarske stranke Libertad y Refundacion (Libre), koju vodi Manuel Zelaya, okupile su se ispred zračne luke i blokirale cestu koja vodi do nje tražeći da se bivši predsjednik pusti na slobodu. Zelayu je u lipnju 2009. svrgnuo savez vojske i civila među kojima su bili čak i članovi njegove vlade. Bio je kritiziran zbog veza s tadašnjim venezuelskim predsjednikom Hugom Chavezom i optužen za izdaju. Nakon povratka iz egzila osnovao je stranku Libre. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal

Većina Nijemaca za covid-putovnice po uzoru na Izrael

OgPortal

U eksploziji na području zagrebačkih Kozari puteva jedna osoba ozlijeđena, materijalna šteta ogromna

OgPortal

VIDEO Masovna tučnjava u noći kod HNK: ‘Mlatili su se 10 na 10’

OgPortal

U zadnja 24 sata 520 novih slučajeva zaraze, umrlo 8 ljudi, oporavile se 342 osobe

OgPortal