Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

POLICIJSKI SINDIKAT: “Pijani državni tajnik prijetio policajcima smrću. Pušten na intervenciju s ministarske razine”

Nikola Kajkić ist

Sindikat policije: Sučić je policajcu psovao majku četničku. Sve se htjelo zataškati

 

NAKON što je u javnost izašla informacija o ispadu državnog tajnika Ministarstva branitelja Stjepana Sučića, priopćenjem je reagirao Nacionalni sindikat policije. Priopćenje potpisuje predsjednik sindikata Nikola Kajkić, a upućeno je na premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Navode da su navedeni pušteni na intervenciju koja je navodno došla s razine ministara iz vlade.

>> Medvedov pomoćnik u kafiću kršio mjere i vrijeđao policajce, razbio i vrata u postaji

“Ovaj događaj se pokušava iskriviti, prikriti i zataškati, a policajce na taj način poniziti, što mi kao Nacionalni sindikat nikada nećemo dopustiti. Dužni ste bez odgode, odmah postupiti i utvrditi zbog čega nisu poduzete radnje sukladno odredbama Prekršajnog Zakona, Zakona o kaznenom postupku, Kaznenog Zakona i Zakona protiv javnog reda i mira”, navodi se u priopćenju.

Dalje stoji da su “privedene osobe nastavile s narušavanjem javnog reda i mira na način da su vrijeđali i ponižavali hrvatske policajce u njihovom radu i postupanju, čak su im i prijetili riječima: ‘Znate li vi tko sam ja i tko smo mi, ostat će te bez posla’ i drugim prijetećim riječima. Uslijed postupanja iste osobe odbijale su na uvid dati osobnu iskaznicu kako bi policija utvrdila njihov identitet, te su zbog istoga i privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, a pri privođenju su nad istima uporabljene fizička snaga i sredstva za vezivanje zbog pružanja otpora”.
“Visoki dužnosnik vlade je, po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca isti psovao jednom policajcu ‘majku četničku’ te prijetio policajcima koji su postupali prema istima riječima da će otići kući po oružje i sve ih ubiti. Tijekom navedene galame i prijetnji, visoki dužnosnik je razbio vrata i staklo na istima uslijed čega je teže ozlijedio i ruku, a nakon čega su isti suprotno odredbama Prekršajnog, odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama”, navodi se u priopćenju. (index.hr)

Pročitajte priopćenje u cijelosti
Prikrivanje i neprocesuiranje prekršajnih i kaznenih djela visokih dužnosnika vlade i obavještajne službe by Index.hr on Scribd

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal