Belgijska policija presrela orgije u kojima je sudjelovao i zastupnik Europskog parlamenta


Mediji još nisu saznali identitet dotičnog europarlamentarca, ali znaju da je pokušao pobjeći policiji te da se pozvao na imunitet

Belgijska policija je ovoga petka u sklopu borbe protiv kršenja protupandemijskih mjera prekinula orgije nedaleko od briselskog Steenstraata u kojima je sudjelovalo 25 muškaraca, javlja valonski portal La Dernier Heure, a vijest je službeno potvrdio i ured javnog tužitelja.

U podrumu LGBT bara, koji je zatvoren zbog lockdowna, ovoga se petka održala zabava na kojoj je sudjelovalo 25 muškaraca. Po dolasku policijskih dužnosnika, svi su sudionici zabave bili nagi, a na lokaciji je pronađena i pozamašna količina ilegalnih opijata.

Iako je vijest sama po sebi vrlo neobična, valonskim je novinarima najviše za oko zapela informacija da su među uzvanicima dotične zabave bili brojni diplomatski dužnosnici, a među njima i jedan zastupnik Europskog parlamenta čiji identitet još uvijek nije dostupan javnosti, ali nizozemski portal Het Laatse Niews piše da je riječ o mađarskom zastupniku iz redova Orbanovog Fidesza. Ono što se uspjelo saznati, naime, jest činjenica da je europarlamentarac pokušao pobjeći policiji, a nakon što su ga dužnosnici presreli i priveli zbog kršenja nekoliko protupandemijskih mjera, odlučio se pozvati na svoj zastupnički imunitet.

Prema posljednjim informacijama belgijskih medija, svim će se sudionicima ilegalne zabave u doba globalne zdravstvene pandemije uručiti kazna zbog kršenja lockdowna, a neke će se teretiti i za posjedovanje droge. (euractiv.jutarnji.hr)(foto:ilustracija)

Facebook Comments