Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nova TV angažirala Kolindu Grabar-Kitarović kao glumicu u hit telenoveli: ‘Sjajno sam se zabavila‘

Kolinda u Karlovcu 2019

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica, barem na jedan dan. Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, pozvana je da gostuje u seriji “Dar Mar”, popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV. Kolinda je dobila cameo ulogu, a snimanje je već, kako doznajemo, i uspješno odradila. Na setu se navodno odlično snašla i dobro zabavila, a epizoda s njom trebala bi biti prikazana poslije Nove godine, u siječnju.

Iako nam je ovu informaciju bivša predsjednica kratko potvrdila, zbog ugovora s Novom TV više toga još ne smije otkriti, a slično su objasnili i u toj televizijskoj kući.

Kako ste uopće odlučili pristati na gostovanje u seriji i jeste li se zabavili, pitali smo bivšu predsjednicu. Jesam, da, sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu – šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović.”Dar Mar” se opisuje kao telenovela koja je sa snimanjem pod strogim epidemiološkim mjerama počela u ljeto ove godine, a prva je epizoda prikazana 5. listopada i postigla trenutačni uspjeh kao i njezina prethodnica “Na granici”.

Prvu je epizodu gledalo 550 tisuća gledatelja, uz udio gledanosti od 39,9 posto. Radnja serije smještena je u imaginarno hrvatsko mjesto Dizmovo i prati živote Božene, šefice najmanje policijske postaje u zemlji, i njezinih kolega policajaca Branka i Željka te umirovljenog kolege Mile.

Uzor Lindi Grob
U seriji glume Ksenija Pajić, Siniša Ružić, Milan Štrljić, Roko Sikavica, Stjepan Perić, Jan Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Marko Braić, Mia Anočić Valentić, Fabijan Pavao Medvešek i drugi, a dosad je emitirano 35 epizoda.

Zasad nije poznata uloga koju je Kolinda Grabar-Kitarović odglumila, ali kako se spekulira, mogla bi biti povezana s likom djevojčice Linde Grob koju glumi Mia Mikulec, kći dizajnerice interijera Mirjane Mikulec. Linda je kći pogrebnika Dalibora Groba (Draško Zidar) i njegove žene Violete Antonini Grob (Ankica Dobrić) te mlađa sestra Daliborke Dade Grob (Katarina Madirazza).Scenarij je opisuje kao tatinu mezimicu, jako pametnu djevojčicu, starmalu, koja stalno hoda uokolo s nekim planom i silno se želi baviti politikom.

Jednoga dana želi biti predsjednica Republike Hrvatske. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi, dodatni je opis tog lika.

Da naša bivša predsjednica ima afiniteta prema glumi, postalo je jasno kada je svesrdno podržala predstavu “Predsjednici&ca (Pretposljednja večera)” Tarika Filipovića i Borisa Svrtana, u Filipovićevoj režiji, koja je sredinom listopada bila svečano praizvedena. U njoj je, naime, jedan od glavnih likova.(jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Čistoća će sanirati divlji deponij u Logorištu, zadnji put su s iste lokacije odvezli 17 tona otpada! Otvoreno pitanje – tko su zagađivači i zašto mi plaćamo njihovu neodgovornost?

OgPortal

U Ogulinu jedna novooboljela osoba

OgPortal

Škare-Ožbolt negira da je plagijatorica, Troskot se zahvaljuje na reklami: ‘Simpatična je, ali…‘

OgPortal

Prosvjednici opet na ulicama u Mjanmaru

OgPortal

Potres u Dalmaciji: ‘Snažno je zatreslo, srećom nije dugo…’

OgPortal

Grčka pita od špinata (Spanakopita)

OG Portal