Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Tako to rade Nijemci: strože mjere zatvaranja u Bavarskoj od srijede do 5. siječnja

magdalena njemačka ist

Njemačka savezna pokrajina Bavarska, u kojoj je dosad evidentiran najveći broj smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa na razini države, u nedjelju je najavila da će od srijede do 5. siječnja iduće godine uvesti strože mjere zatvaranja.
Stanovnici Bavarske svoje će domove smjeti napuštati samo s valjanim razlogom, rekao je premijer te savezne države Markus Soeder na konferenciji za novinare, dodavši da će se u vrijeme Božića neke restriktivne mjere ublažiti, ali to pravilo se neće primijeniti i na proslavu Nove godine.

Premda je Njemačka tijekom ožujka i travnja uspjela staviti pandemiju pod kontrolu, trenutačno je suočena sa smrtonosnijim drugim valom, zbog čega je u cijeloj zemlji početkom studenoga uvedeno blaže zatvaranje, u sklopu kojega ne smiju raditi barovi ni restorani te se ograničavaju javna okupljanja.Broj novozaraženih na dnevnoj bazi više se ne povećava tako brzo kao ranije, ali se može reći da stagnira s vrlo visokim brojkama. Tako je u srijedu u Njemačkoj zabilježen dosad najveći broj smrtnih slučajeva od posljedica covida-19 u jednome danu.a 17.767 na ukupno 1.171.323 osobe, a broj smrtnih slučajeva danas je 255. Od početka pandemije u Njemačkoj su od posljedica koronavirusa umrle 18.772 osobe, uključujući 4289 stanovnika Bavarske.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i državni čelnici u srijedu su odlučili da će restriktivne mjere na nacionalnoj razini produljiti do 10 siječnja. Među njima je i ograničenje privatnih okupljanja na pet osoba iz dvaju domaćinstava.(Tportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal