Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Od idućeg tjedna nastava u svim srednjim školama – online

plenković sabor ist

Sjednica Vlade RH održala se u 15 sati u Banskim dvorima, a na dnevnom su redu odluke o posebnim nagradama radnicima u sustavu zdravstva te socijalne skrbi, kao i službenicima kaznenih tijela te pripadnicima Oružanih snaga RH za njihov rad pri pružanju pomoći oboljelima od covid-19.

Danas je deseti dan od uvođenja novih mjera. To je manje od porasta koji smo imali od prošlog tjedna kad je povećanje bilo 13 posto. Premda je riječ o ohrabrujućem signalu, to nije dovoljno, ali cilj je da ih spustimo još više. Pritisak na bolnice i na zdravstveno osoblje koje daju sve od sebe kako bi se spasio zdravstveni sustav.

Vlada će danas donijeti odluke o povećanju plaća svim djelatnicima koji rade na odjelu koji se bave covidom, rekao je premijer.

Kad je riječ o školama, ministar Fuchs je nakon današnjeg užeg kabineta održao niz razgovora sa županima i mogu izvijestiti da će većina županija, u proceduri kakvu je Vlada donijela, zatražiti od Ministarstva znanosti da se od idućeg tjedna nastava prebaci online za srednje škole, tako da ćemo praktički sve srednjoškolce staviti van sustava od 14. prosinca, pa do 18. siječnja, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Vlada će donijeti odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od covid-19 te radnicima u sustavu socijalne skrbi koji obavljaju poslove vezane za brigu o zdravlju i njegu korisnika usluge smještaja ili organiziranog stanovanja oboljelima od te bolesti.

Također, donijet će i odluke o posebnoj nagradi pripadnicima zdravstvene službe Oružanih snaga RH koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti covid-19, kao i službenicima kaznenih tijela koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene zaštite osobama lišenim slobode u zatvorskom sustavu oboljelima od te bolesti.

Ministri će dobiti i Informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, ministar Davor Božinović izjavio je da ministar Radovan Fuchs danas razgovara sa svim županima o “korekcijama prvotnih planova u vezi škola”, ali da će o tome biti više riječi na sjednici vlade.

Sjednicu Vlade, premijer Andrej Plenković ponovno će voditi iz izolacije. Fizički će biti prisutni ministri Božinović, Marić, Medved, Milošević, Beroš, Aladrović, Butković, Fuchs, Malenica i Banožić.(N1)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal

U BiH kaos zbog nabave cjepiva, Pfizer odbacuje optužbe

OgPortal

Milanović o izboru šefa Vrhovnog suda: Travestija u kojoj glumimo natječaj

OgPortal

Uklonjen kiosk Tiska

OgPortal

Dug države veledrogerijama narastao na 6,1 milijardu kuna; od 1. ožujka kreću uvjetovane isporuke lijekova

OgPortal