Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Đikić: Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete

Ivica Đikić

Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta, rekao je za portal HRT-a Ivan Đikić, znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, komentirajući sinoćnje priopćenje Vlade.

Podsjetimo, iz Vlade su sinoć priopćenjem demantirali navode da je premijer Andrej Plenković odlučio iz Znanstvenog savjeta isključiti petoricu znanstvenika, potpisnika apela javnosti i Vladi – Andreju Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petru Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.
Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet jer su svi bili šokirani, ističe Đikić.

  • Kakva je to država u srcu Europu koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH, pita se Đikić.
  • Nadam se da će premijer Plenković smoći snage i iz znanstvenog Savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana RH, poručio je ugledni hrvatski znanstvenik. (hrt.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal

“Susret s rijekom” – projekt vrijedan 9,21 milijuna kuna

OgPortal

Čitanje optužnice za izvlačenje novca iz Dinama trajalo dva sata, Mamić: ‘Ne mogu više, moram sjesti‘

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze, preminulo 7 osoba

OgPortal

Odluka Stožera o sprovodima: “Može biti najviše 25 ljudi”

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih osoba

OgPortal