Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pravomoćna presuda Županijskog suda u Karlovcu: Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević kriv za obiteljsko nasilje, ali neće u zatvor

alojz tomašević

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević jučer je dočekao pravomoćnost presude za obiteljsko nasilje i to na Županijskom sudu u Karlovcu koji je u drugom stupnju preuzeo ovaj predmet.

Po pisanju Novog lista, proglašen je krivim za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević i osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Predsjednik karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević Hini je izjavio da je presuda u potpunosti potvrda prvostupanjske presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu, jer, kako je rekao Ujević, u drugom je stupnju sud odbio i žalbu Državnog odvjetništva i optuženika.

Tomaševiću se sudilo po optužnici Općinskog državnog odvjetništva iz prosinca 2017. za nasilje u obitelji i nanošenja tjelesne ozljede. Cijeli slučaj na sud je dospio zbog ozljeda koje je u jednoj od svađa zadobila Mara Tomašević, a zbog čega je zatražila i liječničku pomoć, piše Novi list.

Tomašević je zbog ovog kaznenog progona u siječnju 2018. istupio iz HDZ-a, stranka je tada od njega tražila da odstupi i s mjesta župana. No, Tomašević je kao neposredno izabrani župan nastavio obnašati tu dužnost.

Uvjetnu kaznu, nakon izricanja nepravomoćne presude, osudile su udruge za ženska prava, a pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ocijenila je tada da je jedan od glavnih razloga za blagu penalnu politiku nedostatak edukacije sudaca i državnih odvjetnika u području rodno uvjetovanog nasilja.(KAPortal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Osnovno obrazovanje odraslih

OgPortal

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal