Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mobilni ured, inovacija iz Murskog Središća

ured ist

Epidemija se negativno odrazila na poslovanje mnogih gospodarstvenika. Ipak, nekima je poslužila kao inspiracija za nove poslovne pothvate. Obiteljska tvrtka iz Murskog Središća okrenula se inovacijama, a zaposlenih imaju više nego prije koronavirusa.
Njihova inovacija je mobilni ured – sklopiv je te se svojom mobilnošću jednostavno aktivira za radni dan. Prije proizvodnje, u tvrtki Sobočan prikupili su informacije od zaposlenika kako bi doznali koji su nedostaci rada od kuće, priča Ivana Sobočan. Tako su izradili prototip i zadovoljili standard za kutak koji lako putuje na relaciji posao – kuća.

Reakcije su pozitivne, dodaje – “ljudi su oduševljeni jednostavnošću i mogućnostima, jer u svega par pokreta imaju cijelu radnu zonu”. Tvrtka koju je obitelj iz Murskog Središća pokrenula u dvorištu obiteljske kuće prije 20 godina, danas zapošljava gotovo 200 ljudi. Uglavnom iz domaćeg kraja. Više od polovine proizvoda rade za izvoz.

  • U prvom valu epidemije obim posla se smanjio pa smo se našli u situaciji da imamo više vremena promišljati što dalje, kaže izvršni direktor tvrtke Dean Sobočan. Zaposlenih danas imaju više nego prije epidemije, a prosječna plaća 8.300 kuna. (hrt.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal