Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ursula von der Leyen: ‘Europska unija ima cjepiva za 750 milijuna građana‘ Višak će države članice donirati drugim državama, prije svih onima na području Zapadnog Balkana

Ursula von der Leyen 654 ist

EU ima cjepiva za 750 milijuna građana.

Tijekom rasprave o cijepljenju na summit EU u Bruxellesu Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je, prema diplomatskim izvorima, izvijestila čelnike država članica da je do sada osigurano “više nego dovoljno cjepiva” za sve građane Europske unije. Prema istim izvorima Europska komisija je potpisala ugovore kojima je osigurano dovoljno doza za 750 milijuna ljudi, a EU ima oko 450 milijuna stanovnika.

Višak će države članice donirati drugim državama, prije svih onima na području Zapadnog Balkana.
Neki lideri su se na summitu požalili zašto EU već nije odobrila prva cjepiva. To je pitanje postavio i poljski Premijer Mateusz Morawiecki koji želi ubrzani proces odobrenja od strane Europske agencije za lijekove. No ostali su više strpljivi i smatraju da je mudro pričekati par dana i biti siguran da je cjepivo djelotvorno i sigurno.

Šefovi država ili vlada EU su razgovarali i o potrebi usklađene kampanje informiranja javnosti o cijepljenju jer je još uvijek, prema anketama, preveliki broj građana koji se izjašnjavaju da se neće cijepiti. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal

23-godišnjak osumnjičen da je prodavao drogu i pružao otpor službenoj osobi

OgPortal

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal