Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Vidošević veliki dio imovine može dokazati, USKOK odustao od zahtjeva da mu se ona oduzme

nadan


Umjesto toga, ukoliko Vidošević bude pravomoćno osuđen morati će vratiti 26,2 milijuna kuna koje mu se inkriminira u Aferi Remorker

Skoro četiri godine od početka suđenja bivšem čelniku HGK Nadanu Vidoševiću u aferi Remorker, Uskok je na današnjoj raspravi odustao od svojega prvobitnoga zahtjeva da se Vidoševiću oduzme sva imovina koju ne može dokazati.

Umjesto toga, ukoliko Vidošević bude pravomoćno osuđen, morat će vratiti 26,2 milijuna kuna koje mu se inkriminira u Aferi Remorker. Riječ je zapravo o očekivanoj izmjeni jer su nalazi vještačenja koja su napravljena tijekom suđenja pokazala da Vidošević veliki dio svoje imovine može dokazati.

Vještak je tako nakon niza dopuna, nesrazmjer između Vidoševićeve imovine i primanja sveo na nekih 9 milijuna kuna, što je zapravo manje od onoga što mu se na teret stavlja optužnicom. Zbog toga je Uskok prešao na “varijantu B”, umjesto proširene imovinske koristi, dakle cjelokupne imovine čije porijeklo netko ne može dokazati, od suda će se tražiti da Vidošević nadoknadi štetu od 26,2 mlijuna kuna.

Ovakvom izmjenom optužnice ,pak, suđenje za Remorker će se prilično pojednostaviti, jer se de facto našlo u jednome vakumu gdje se veliki broj rasprava iscrpio upravo na dokazivanju Vidoševićeve imovine. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal