Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kokorići pod vodom, evo što Vlada planira

vrgorac_izjave_predstavnika_vlade_

Drama u Kokorićima nije gotova. Razina vode od sinoć se podignula za 35 centimetara. Stotinu ljudi do svojih domova može samo čamcem. Stanovnici vrgoračkog kraja već se danima bore s nezapamćenom poplavom. U Vrgorac su došli Damir Krstičević kao izaslanik premijera i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.
Održan je operativni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, Hrvatskog crvenog križa, Pojezerja i Ploča kako bi se pomoglo ovim ljudima – u što su uključeni svi kapaciteti, lokalne, županijske i nacionalne vlasti, izjavio je Damir Krstičević.

“Nadoknadit će se poljoprivredni potencijal, ide projekt odvodnje”

  • Osobno sam iznenađena dubinom poplave. Kako predstavnica Vlade mogu potvrditi da ćemo učiniti sve kako bi sanirali štete na kućama, sada ih je deset i nadamo se da neće biti više. Također učint ćemo sve da nadoknadimo ukupni proizvodni kapital poljoprivredi. Pristupit će se čim bude moguće – čišćenju terena, kazala je ministrica Marija Vučković.

Zahvalila je svima koji su dosad pomogli. Izvijestila je kako će se šteta nadoknaditi svima koji su izgubili uloženo u lukovčasto povrće, jagode i u plastenike. Vezano za nasade – nadaju se da oni neće biti oštećeni. Ako budu, stat će iza tih ljudi, kazala je. Naglasila je kako je na sastanku bilo riječi i o odvonji viška vode na Vrgoračkom polju i na području Rastoka.

Stanje na terenu

Pet obitelji premješteno je na sigurniju lokaciju, ali ništa im ne nedostaje, zahvaljujući ponajprije dežurnim službama koje su već danima na raspolaganju 24 sata. Štete su velike, a župan Blaženko Boban najavio je proglašenje elementarne nepogode, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman vojske.
Na terenu dežuraju ekipe Vodoprivrede Vrgorac, a tu su i mještani koji su odmah priskočili u pomoć ugroženim susjedima. U pripravrnosti su sve stanice HGSS-a u Hrvatskoj. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal