Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Rigorozne mjere ne daju rezultate: Njemačka ima rekordan broj zaraženih

magdalena njemačka ist

Posljednjih dana u Njemačkoj svaki dan od koronavirusa umre više od 500 ljudi. Mnoge se bolnice suočavaju s popunjenim kapacitetima, posebice na intenzivnoj njezi gdje se liječi više od 4.000 pacijenata zaraženih Covidom.
U Sveučilišnoj bolnici dvije jedinice intenzivne njege su popunjene.

  • Imamo 30 pacijenata i to nam je maksimalan kapacitet, kaže Thomas Kirschning, iz Sveučilišne bolnice u Manheimu.

Unatoč rigoroznim epidemiološkim mjerama, pandemija u Njemačkoj ne posustaje,već, naprotiv, dobiva novi zamah. Zemlja bilježi rekordan broj novozaraženih, zbog čega je Berlin uoči božićnih i novogodišnjih praznika odlučio zatvoriti i škole i trgovine.

  • Mislim da će nam ta dva i pol ili tri tjedna prilično dobro pomoći da stavimo pandemiju pod nadzor, vjeruje Michael Müller, gradonačelnik Berlina.

Pandemija je već dugo izvan kontrole i u Sjedinjenim Državama koje posljednih dana bilježe više od 200 tisuća zaraženih svaki dan. Neovisni savjetnici američke Agencije za hranu i lijekove većinom su glasova preporučili odobrenje Pfizer/BioNTechova cjepiva.

  • Moramo pokazati da je cjepivo visoko učinkovito, što znači da može pomoći u prevenciji covida kod većine cijepljenih ljudi. Moramo potvrditi da je cjepivo sigurno i da ga možemo proizvoditi prema najvišim standardima, kaže Kathrin Jansen iz Pfizera.

I dok se čeka ključno odobrenje Agencije za hranu i lijekove, bolnice u New Yorku pripremaju se za prihvat i skladištenje cjepiva koje se mora čuvati na temperaturi od najmanje – 70 stupnjeva.

  • Treba biti prilično pažljiv s tim. Potrebno je oko 3 sata da se odmrzne i nakon toga mora se upotrijebiti unutar 6 sati, kaže bolničarka Susan Mashni.
    A deseci tisuća Britanaca već su primili prvu dozu cjepiva. Cijepljenje se obavlja u 73 bolnice diljem Ujedinjenog Kraljevstva. (hrt.hr)

Posljednje objavljeno

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal

Gradonačelnikova čestitka za Dan žena

OgPortal