Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Osječki Stožer civilne zaštite: ‘Pokušajte razgovarati sa svećenicima da počnu poštivati mjere‘

bozanić 776 ist


U Hrvatskoj su na snazi stroge epidemiološke mjere te je zabranjen rad kafićima, restoranima, fitness centrima…

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije uputio je u petak, 11. prosinca, svim jedinicama lokalne uprave i samouprave u županiji prilično zanimljiv dopis.

U njemu se navodi sljedeće: ”Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije je jednoglasno zaključio da se upute stožerima jedinica lokalne samouprave na području Osječko-baranjske županije da pokušaju razgovorom utjecati na čelnike vjerskih zajednica na provođenje protuepidemijskih mjera propisanih Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (”Narodne novine broj 131/20., 132/20), kako bi se kršenja protuepidemijskih mjera svela na što je moguće manju mjeru”, javlja Telegram.

I dok dakle za sve važe mjere koje je propisao Stožer civilne zaštite, potpisao potpredsjednik Vlade Davor Božinović i sve je, službeno objavljeno u Narodnim novinama, šefove stožera u općinama i gradovima jedne županije upućuje se ”da pokušaju razgovorom utjecati na čelnike vjerskih zajednica na provođenje protuepidemijskih mjera”.
Iako već u prvoj točki spomenute Odluke Stožera, s Božinovićevim potpisom, jasno piše kako su ”s obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19 sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera” propisanih tom Odlukom, za vjerske zajednice to očito nije dovoljno.

Odluka kojom su ”sve osobe na području republike Hrvatske obvezne pridržavati se…”, čelnicima vjerskih zajednica vjerojatno nije dovoljno jasna, pa se eto, na njih, još valja utjecati ”pokušajem razgovora”, navodi Telegram.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su na snazi stroge epidemiološke mjere te je zabranjen rad kafićima, restoranima, fitness centrima, a od jučer vrijede nova pravila i za trgovačke centre. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal