Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Britanski ministar zdravstva: ‘Identificirali smo novi soj korone, imamo više od tisuću zaraženih‘

london-tate modern ist


Ministar zdravstva i socijalne socijalne skrbi Matt Hancock rekao je da nema indikacija da nova varijanta uzrokuje teži oblik covida-19

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Velike Britanije Matt Hancock izvijestio je tamošnje parlamentarce da je najmanje 60 različitih jedinica lokalne vlasti zabilježilo zaraze “novom varijantom” koronavirusa, piše BBC.

Hancock je dodao da se novi soj koronavirusa u nekim dijelovima Engleske širi brže nego u drugima. Britanija je o ovome obavijestila Svjetsku zdravstvenu organizaciju, a britanski znanstvenici detaljno proučavaju novu varijaciju.

Ministar je rekao da nema indikacija da novi soj uzrokuje teži oblik covida-19 te da nema naznaka da dosad razvijena cjepiva neće biti učinkovita u borbi protiv te varijante.

  • Trenutno smo identificirali više od tisuću slučajeva zaraze novom varijantom koronavirusa. Najviše ih je zabilježeno na jugu Engleske, no slučajeve zaraze zabilježili je gotovo 60 različitih jedinica lokalne vlasti, rekao je Hancock te dodao da je tijekom prošlog tjedna u Londonu, Kentu, dijelovima Essexa i Hertfordshireu zabilježen nagli eksponencijalni rast broja zaraženih.
  • Ne znam u kojoj je mjeri taj rast povezan s pojavom nove varijante virusa, no svejedno moramo brzo reagirati, dodao je ministar. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal