Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Nijemci objavili: Napravili smo lijek protiv korona virusa!

laboratorij test nalazi bolnica ist

Iako je lijek napravljen, on i dalje nije blizu javne distribucije pošto nije prošao ni sve faze testiranja niti je odobren što bi značilo kako bi u distribuciju mogao tek za godinu dana
Njemačka tvrtka Formycon objavila je kako je kreirala lijek protiv Covida-19, piše Deutsche Welle.

Iako je lijek napravljen, on i dalje nije blizu javne distribucije pošto nije prošao ni sve faze testiranja niti je odobren što bi značilo kako bi u distribuciju mogao tek za godinu dana.
Bavarska tvrtka javlja kako njihov blokator korona virusa pod nazivom FIB207 može u potpunosti spriječiti zarazu stanica.

  • To znači da pacijenti koji su teško oboljeli od Covida-19 i koji su u bolnici imaju mogućnost liječenja – naglašava šef Formycona Carsten Brockmeyer u intervjuu za tagesschau.de.
    Za sada ne postoji lijek koji je dovoljno učinkovit za ove pacijente – dodao je.

Antivirusni lijekovi poput Remdesivira su se naposljetku pokazali neučinkovitima, a kokteli protiv antitijela se odobravaju samo pacijentima u ranoj fazi bolesti. Ovaj lijek funkcionira u potpunosti drukčije:

  • Mi blokiramo ulazna vrata koju virus koristi za prodiranje u stanice. To nudi maksimalnu zaštitu od mutacija. Na taj način sprječavamo i buduć́e epidemije koronavirusa – rekao je Brockmeyer.
    Njegova tvrtka sad cilja na brzo odobrenje lijeka, a prvi razgovori s nadležnim američkim i europskim službama trebali bi se održati početkom 2021. godine, dok se odobrenju nada godinu kasnije. Smatra kako je pogrešno vjerovati da takav lijek tada više neće biti potreban. (24sata.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal