Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Policija ubila naoružanog muškarca u incidentu nakon koncerta

new york policija blokada teror ist

Policija je ubila muškarca koji je zapucao iz vatrenog oružja u blizini skupine građana okupljene na božićnom koncertu na otvorenom pred crkvom u New Yorku.

Tri policajca ispalila su na naoružanog muškarca ukupno 15 metaka, rekao je novinarima načelnik njujorške policije Dermot Shea.

  • Napadač je najmanje jednom ranjen u glavu i preminuo je, izjavio je Shea i naglasio da nitko od slušatelja nije ozlijeđen u pucnjavi.

Policija je na poprištu incidenta pronašla dvije puške, a u blizini i torbu sa spremnikom punim benzina, užetom, žicom i nekoliko noževa.

Novinarka AFP-a koja je svjedočila incidentu navodi da je vidjela muškarca kako otvara vatru sa stepenica Katedrale svetog Ivana Božanskog na Manhattanu na završetku poslijepodnevnog koncerta na otvorenom, kada su se slušatelji, nekoliko stotina njih, počeli razilaziti.

  • Čula sam dva ili tri glasna praska. Podigla sam pogled i nekih deset metara dalje, na stubama, ugledala muškarca kako puca. Vidjela sam bljesak puščane vatre i počela bježati da spasim živu glavu, priča novinarka.
  • Nije ciljao nikoga konkretno, vikao je ubijte me, ustrijelite me, izjavila je svjedokinja Martha Stolley. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Osnovno obrazovanje odraslih

OgPortal

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal