Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Srednje škole od danas na online nastavi, zamjenica ravnatelja HZJZ-a: ‘Drugo polugodište će početi 18. siječnja u učionicama’

škola 3322 ist

O stanju u školama Zorana Čičak Kulić razgovarala je sa zamjenicom ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivanom Pavić Šimetin.

Na početku je komentirala odluku o online nastavi:”Glavni razlog je da se smanji kretanje učenika, pogotovo u javnom i orgniziranom prijevozu. Da se smanje kontakti…”, kazala je i dodala:

“U ovom trenutku od 24.000 tisuće razrednih odjela, u jednom razrednom odjelu sedam je učenika koji su pozitivni, pa par s 5 i nekoliko s 4. Radi se u većini slučajeva o samo jednom učeniku. Ne može se utvrdiiti da je do zaraze došlo ui školi ili izvan škole”, ističe.Potom je poslala jasnu poruku:

“Ovo je svima nama upozorenje”

“Zasada nema govora o tome da drugo polugodište počne online. Zna se kada počinje. Moraju se pridržavati mjera, a ako izlaze neka to bude na otvorenom. Nastava 18. siječnja počinje u učionicama”, kazala je.

O trenutnoj situaciji je istaknula.

“Ta brojka je sigurno velika. Ovo je svima nama upozorenje da se moramo pridržavati mjera, da moramo ograničiti kontakte samo na obitelj. Sve druge kontakti svesti na minimum ili potpuno ukinuti”, kazala je na kraju Ivana Pavić Šimetin. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U tijeku je policijska akcija? – službenu informaciju očekujemo

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 59 novih slučajeva

OgPortal

Šprajcov komentar: Kao da je Bandić pisao scenarij za pogreb, čovjek je imao smisla za za…..ciju

OgPortal

U Mađarskoj nakon tri mjeseca ponovno rekordi u broju oboljelih

OgPortal

Na izbore neće moći osuđeni na najmanje 6 mjeseci zatvora?

OgPortal

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal