Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

BiH: Razbijen lanac krijumčara cigareta, uhićeno 14 osoba

policija-traka-2

Četrnaest osoba uhićeno je u srijedu u Bosni i Hercegovini u velikoj policijskoj akciji čiji je cilj bio razbijanje mreže krijumčara duhanskim proizvodima, potvrđeno je tijekom dana iz policijskih agencija koje su provele operaciju.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je novinarima kako je u akciji, u kojoj je sudjelovalo više od 250 policajaca, razbijena organizacija koja je krijumčarila cigarete iz Crne Gore u BiH.

Tijekom policijskih pretraga na 17 različitih lokacija na području Banje Luke i Foče pronađeni su i privedeni organizatori krijumčarenja te njihovi brojni suradnici, a uz krijumčarenu robu zaplijenjeni su i novac te oružje.

Među uhićenima je i jedan djelatni pripadnik Granične policije BiH. Procjena je kako su krijumčareći cigarete u drugoj polovici ove godine pripadnici organizirane kriminalne skupine oštetili proračun BiH za najmanje 400 tisuća konvertibilnih maraka (1,6 milijuna kuna).

Galić je istaknuo kako su krijumčari koristili sve pogodnosti teško pristupačnog terena na granici između BiH i Crne Gore pa su odvojene akcije različitih policijskih agencija, čiji je cilj također bio prekidanje krijumčarskog lanca, u prošlosti ostale bez rezultata.

Akcija izvedena u srijedu bila je pozorno planirana i koordinirana te je provedena pod nadzorom Tužiteljstva BiH.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal