Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Serijski tužitelj Tolušić od novinara tražio ogromnu odštetu za strašne duševne boli. Izgubio je spor

Tolušić

Općinski sud u Virovitici u srijedu je donio prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, izvijestili su iz HND-a.

U privatnoj tužbi bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Gorana Gazdeka tražio je 180 mjesečnih dohodaka, približno 40.000 kuna, za povredu prava osobnosti.

Tužio i portal
Naime, Gazdek je u komentaru rezultata predsjedničkih izbora prije gotovo dvije godine, 23. prosinca 2019., Tomislava Tolušića, Ivicu Kirina i Josipa Đakića nazvao kabadahijama u ”čvrstom HDZ-ovom pašaluku“ što je uvrijedilo Tolušića te je odlučio tužbom namiriti naknadu za pretrpljene duševne boli.

Uz tu privatnu tužbu, Tolušić je zbog druga dva članka tužio izdavača portala Virovitica.net od kojeg potražuje 40.000 kuna. ”S obzirom na seriju tužbi koje je bivši ministar Tolušić pokrenuo protiv hrvatskih medija ovaj je slučaj u fokusu interesa Hrvatskog novinarskog društva”, izvijestili su iz HND-a.(telegram.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Od početka pandemije oboljelo 7% Ogulinaca

OgPortal

Ove godine ćemo, po prvi put, uživati u Ogulinskom festivalu bajke u dva navrata

OG Portal

Sloveniju brine slučaj reinfekcije unatoč cijepljenju

OgPortal

Glavna splitska epidemiologinja: ‘Situacija nije dobra. Ako se ovako nastavi, odgodit ćemo otvaranje kafića‘

OgPortal

Danas je dan ružičastih majica

OgPortal

Među najboljima su na svijetu u cijepljenju, a korona opet bukti. Što se događa?

OgPortal