Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ogromne gužve na graničnim prijelazima, na Bregani se čeka i po 6 sati, kolone su od Austrije do RH

gužve na granici9 kamere ist


Hrvatski autoklub javlja o duljim čekanjima na ulaz u Hrvatsku na granicama sa Slovenijom

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj čekanja su višesatna, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba.

Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima (Bregana i Macelj), čekanja su višesatna, izvijestio je HAK.

Prema podacima od 8 ujutro, na Bregani se čekalo čak 6 sati, a na ostalim prijelazima sa Slovenijom od pola sata do dva sata. Na izlazu iz Hrvatske najdulje se čekalo na prijelazu Županja-Orašje, oko pola sata.

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Kako doznajemo od policije, od ponoći do 6 ujutro zabilježeno je 9.700 ulazaka u Hrvatsku, od čega je oko 80 posto vozila u tranzitu kroz RH do drugih država. Radi se s maksimalnim kapacitetima kako bi situacija bila što protočnija.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. (jutarnji.hr)

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal