Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Fuchs ravnateljima škola uputio dopis o novoj organizaciji rada u vrijeme zimskih školskih praznika

radovan-fuchs ist

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poslao je ravnateljima osnovnih i srednjih škola dopis o novoj organizaciji rada u vrijeme zimskih školskih praznika, od 24. prosinca do 18. siječnja.

Ministar u dopisu apelira na ravnatelje da u cilju smanjenja zaraze koronavirusom u školama tijekom praznika budu samo oni djelatnici čija je prisutnost uistinu nužna.

Kako je navedeno u dopisu, od ravnatelja škola traži se da nastavnicima i drugim zaposlenicima tijekom učeničkih zimskih praznika omoguće korištenje slobodnih dana, godišnjeg odora ili „na drugi način sukladan zakonu i kolektivnim ugovorima organizira rad na način da u prostorijama školskih ustanova budu samo radnici čija je nazočnost neophodna“.Fuchsova uputa u skladu je s prijedlogom predstavnika Školskog sindikata Preporod, koji su nedavno upozorili ministra kako bi trebao donijeti preporuku po kojoj tijekom praznika radnici nemaju obvezu svakodnevnog dolaska na posao.

Preporod je predložio da se svi sastanci, uključujući i stručno usavršavanje koje se provodi u školama, održavaju online. „U slučaju donošenja ovakvih preporuka i osiguranju njihove provedbe, povećali bi se izgledi za odvijanje nastave u drugom polugodištu prema A modelu (nastava u školi)“, predložio je sindikat, a uvažio ministar.(jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Vedrana Rudan – Oj, Milane, jabuko bez grane

OgPortal

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal