Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Johnson sazvao hitan sastanak zbog prekida prometnih veza

Boris Johnson 98 ist

Britanski premijer Boris Johnson sazvao je za ponedjeljak sastanak vladina ureda za izvanredne stanja na kojem će se raspravljati o međunarodnom prometu, posebice teretnom u i iz Velike Britanije, rekla je u nedjelju vladina glasnogovornica.
Ranije u nedjelju nekoliko europskih zemalja zatvorilo je vrata za putnike iz Britanije nakon što je ta zemlja pooštrila mjere u Londonu i na jugu Engleske kako bi suzbila širenje novog soja koronavirusa.

Glasnogovornica je rekla da će premijer Johnson predsjedati hitnim sastankom na kojem će se razgovarati o međunarodnim putovanjima, te posebice o stalnom teretnom prometu u i iz Velike Britanije.

Britanski ministar prometa Grant Shapps istodobno je pozvao sunarodnjake, posebice prijevoznike da ne putuju u luke u Kentu na jugu Engleske, upozorivši na Twitteru da se očekuju značajni poremećaji u tom području.

  • Nakon najave francuske vlade da neće prihvatiti ni jednog putnika koji sljedećih 48 sati dolazi iz Velike Britanije pozivamo javnost, posebice prijevoznike da ne putuju u luke u Kentu ni prema drugim pravcima za Francusku, napisao je Shapps na Twitteru.
    Zemljama koje su prekinule prometne veze s Velikom Britanijom zbog novog soja koronavirusa koji se brzo širi tom zemljom u nedjelju navečer priključila se i Hrvatska.
  • Hrvatska će iz opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa, objavio je premijer Andrej Plenković na Twitteru.
  • Prioritet je zaštita zdravlja građana, dodao je.
    Slične su mjere ranije u nedjelju uvele Francuska, Irska, Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska i Italija.

Zabranu bi mogla uvesti cijela Europska unija, jer traju konzultacije o zajedničkom odgovoru na pomorske, željezničke i cestovne veze s Britanijom.

I Argentina i Čile najavile su u nedjelju da će obustaviti letove za i iz Velike Britanije.

Argentinsko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da se posljednji let prije obustave iz Velike Britanije planira za Buenos Aires u ponedjeljak ujutro. Putnici i posada s tog leta morat će u sedmodnevnu karantenu.

Čileanske vlasti najavile su da će mjera stupiti na snagu u utorak u ponoć i trajat će 14 dana. Ulazak u zemlju bit će zabranjen strancima bez boravišta koji su zadnjih 14 dana bili u Velikoj Britaniji.

Rastućoj listi zemlja koje su zabranile ulazak putnika iz Velike Britanije ranije u nedjelju pridružila se i Kanada. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal

Većina Nijemaca za covid-putovnice po uzoru na Izrael

OgPortal

U eksploziji na području zagrebačkih Kozari puteva jedna osoba ozlijeđena, materijalna šteta ogromna

OgPortal

VIDEO Masovna tučnjava u noći kod HNK: ‘Mlatili su se 10 na 10’

OgPortal

U zadnja 24 sata 520 novih slučajeva zaraze, umrlo 8 ljudi, oporavile se 342 osobe

OgPortal