Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

I Hrvatska obustavlja putnički zračni promet iz Velike Britanije

avion ispušta gorivo ist

Zbog novog soja koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji, hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je kako će iz mjera opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Ujedinjenog Kraljevstva na 48 sati.
Britanske zdravstvene vlasti objavile su da se novi soj brže širi među populacijom, a još se nastoji otkriti je li smrtonosniji. Britanski ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je novi soj koronavirusa “izvan kontrole”. Zbog njega je zatvoren London i dio Engleske, a to će potrajati dok se ne procijepi
Izvan Velike Britanije, nekolicina slučajeva je prijavljena u Danskoj (9) te po jedan u Nizozemskoj i u Australiji. Na pojavu novog soja virusa reagirale su i druge zemlje. Belgija, Nizozemska, Njemačka i Italija među prvima su odmah suspendirale sve zračne i željezničke veze s Velikom Britanijom. Ako je vjerovati diplomatskim izvorima iz Bruxellesa, toj odluci sutra će se pridružiti i veći dio članica Unije.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva svoje članove u Europi da “pojačaju kontrolu” zbog novog soja koronavirusa. Preporučuje svojim zemljama članicama da “povećaju kapacitete za sekvenciranje” virusa i tako saznaju više o opasnostima koje donosi novi soj. Kako navodi WHO, osim “prvih naznaka da bi novi soj mogao biti zarazniji”, on bi “mogao utjecati i na djelotvornost nekih dijagnostičkih metoda”, prema prvim informacijama. No nema “nijednog dokaza o promjeni težine bolesti”, premda se i o tome istražuje, poručju iz WHO-a. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal