Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

RTL Direkt – Sve nelogičnosti: Ako vas neke mjere zbunjuju ne brinite, niste jedini, ni ljudima koji su ih donijeli nije jasno

Zoran Šprajc 232 ist

Dakle ako živite u Zagrebu a imate apartman na Šolti u njega ne smijete doći, ali ako svoj apartman iznajmite vašem susjedu u Zagrebu koji živi vrata do vas, on smije.
A sutra u ponoć na snagu stupa najkontroverznija epidemiološka mjera – zabrana napuštanja mjesta prebivališta tj. županije u kojoj ste prijavljeni. Naime kao i mnoge druge mjere i ova ima nekoliko nelogičnih iznimki: ako u drugoj županiji imate nekretninu onda u nju ne smijete doći, ali ako nekretninu, kuću, vikendicu, hotelsku sobu ili apartaman iznajmite onda smijete.

Dakle ako živite u Zagrebu a imate apartman na Šolti u njega ne smijete doći, ali ako svoj apartman iznajmite vašem susjedu u Zagrebu koji živi vrata do vas, on smije. Ali ako vam susjed sa Šolte iznajmi svoj apartman, onda i vi možete otići na Šoltu ali ne u svoj apartman, jer podsjetimo u njemu već uživa vaš susjed iz Zagreba, a vi možete biti u apartmanu kraj njega.
Posebno je zanimljivo što je s novim mjerama lakše preći državnu nego županijsku granicu.
Naime na graničnom prijelazu je dovoljno pokazati negativan rezultat na covid test ili obećati da ćete se testirati pa biti u samoizolaciji do rezultata testiranja a ako ste preboljeli covid ne morate čak ni to. Dovoljno je pokazati pozitivan rezultat testa ako je stariji od 14 dana ali ne stariji od tri mjeseca.
Time su konačno županije ispunile svoju svrhu postojanja, jer dvadeset godina nikom nije bilo jasno čemu služe, ali sad je evo jasno da služe ograničenju kretanja hrvatskih građana.


 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal