Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Na prevaru dolazili do skupocjenih vozila pa ih prodavali

mercedes ist

Zagrebačka policija uhitila je četvoricu muškaraca koji su krivotvorenim pečatom stekli vlasništvo nad više skupocjenih automobila i prodali ih nasamarenim kupcima za više od 900 tisuća kuna.

Na meti su im bili BMW, Mercedes, Škoda, Peugeot, Volkswagen i Kia nad kojima su, uz pomoć lažne dokumentacije stjecali vlasništvo zaključivanjem ugovora o financijskom leasingu ili najmu vozila i potom ga prenosili na sebe u stanicama za tehnički pregled u Zagrebu i Ivanić-Gradu.

U toj prijevari poslužili su se krivotvorenim pečatom zagrebačkog poduzeća kojim su ovjerili obrazac potvrde poslodavca i lažne platne liste obračuna plaća.

Lažnu dokumentaciju su sredinom 2019. predali zagrebačkom leasing-društvu, uz zahtjev za financiranje Mercedesa, što su zaposlenici odobrili, ne sumnjajući u njihove namjere.

Vozilo je preuzeo 54-godišnjak koji ga je istog dana predao 46-godišnjaku, dok je 52-godišnjak u stanici za tehnički pregled u Utrinama s krivotvorenim računom prenio vlasništva na svoju tvrtku. U posljednjoj fazi prevare 52-godišnjak je izradio račun za prodaju automobila na ime građanina koji je, ne sumnjajući u vjerodostojnost uplatio novac njegovoj tvrtki.

Policija sumnja da su takvu praksu osumnjičeni nastavili u više navrata tijekom 2019. i 2020. u čemu im se pridružio i suosumnjičeni 25-godišnjak. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal