Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Osumnjičeni za ubojstvo francuskih policajaca pronađen mrtav

policija francuska

Muškarac osumnjičen za ubojstvo trojice francuskih policajaca tijekom intervencije zbog obiteljskog nasilja u srijedu pronađen je mrtav. Trojica policajaca ubijena su u prefekturi Puy-de-Dome u središnjoj Francuskoj prilikom intervencije zbog obiteljskog nasilja, a jedan je ozlijeđen, priopćilo je francusko ministarstvo unutarnjih iposlova.

Muškarac osumnjičen za ubojstvo pronađen je mrtav, napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin ne navodeći detalje. Po riječima gradonačelnika obližnjeg francuskog grada Saint-Justa, Francoisa Chautarda, policajci su došli zbog prijave obiteljskog nasilja u selu u središnjoj Francuskoj, oko 180 kilometara zapadno od grada Lyona.
Trojicu policijskih časnika je ubio, a četvrtog ozlijedio 48-godišnji muškarac dok su pokušavali spasiti ženu. Ubijeni policajci imali su 21, 37 i 45 godina, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Policija je došla do kuće nakon ponoći i na nju je otvorena vatra. Naoružani muškarac prvo je ubio jednog policajca i ranio drugog a zatim je zapalio kuću. Nakon toga je zapucao na drugu dvojicu policajaca i ubio ih.

Osumnjičeni je u prošlosti privlačio pozornost zbog spora oko skrbništva nad djetetom, dodaje ured. Dužnosnici su rekli da je žena, žrtva obiteljskog nasilja koja je pobjegla na krov kuće, spašena. Ozlijeđeni policajac prebačen je u bolnicu i nije u životnoj opasnosti.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron također je izrazio solidarnost s policijom.”Oni su naši heroji”, objavio je na Twitteru. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal

Pomozite Maji: Suzila sam izbor imena za sina na tri, dajte ideje

OgPortal