Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Podijeljene prve stipendije Zaklade MIOC Alumni koju su osnovali bivši učenici – jedan od njih je Ogulinac!

Filip Ivković

Filip Ivkovich, Valentino Jadriško, Antonio Matošević, Srećko Mihaljević i Fran Stanić bivši su učenici zagrebačkog MIOC-a i osnivači nove školske zaklade – Zaklade MIOC Alumni, koja je danas podijelila svoje prve stipendije.

Zaklada je osnovana na inicijativu pet učenika koji su maturirali prije točno deset godina. U međuvremenu su stekli diplome iz područja matematike, fizike, računarstva i prava, rade u Hrvatskoj i inozemstvu, a svjesni dobroga što im je pohađanje XV. gimnazije donijelo, javili su se upravi škole s prijedlogom suradnje. Svoj motiv su saželi u dvije rečenice: – „Pohađanjem XV. gimnazije (MIOC) imali smo priliku biti okruženi mladim inteligentnim ljudima punim ambicije, što nas je tijekom formativnih godina usmjerilo na pravi put u život i okružilo prijateljima za cijeli život. Vjerujemo da je takva prilika ogromna odskočna daska u životu te osnivanjem Zaklade želimo tu priliku omogućiti i učenicima koji ne žive u Zagrebu“.

Prva aktivnost Zaklade bila je nakon provedenog natječaja, dodijeliti stipendije za 2020./21. godinu. Dobitnici dvije stipendije od 8000 kuna su Lucija Burić i Dominik Štabarković. Uprava Zaklade odlučila je dodijeliti i dodatne dvije novčane potpore. Primatelji su Jasmin Jašarević (6000 kuna) te Tia Marija Gebauer (pokriveni troškovi S3 kampa za 2021. godinu od 320 eura), prenosi Jutarnji list.

Dodajmo ovome da je Filip Ivković naš Ogulinac.  Filip je završio MIOC u Zagrebu,  a doznajemo da govori njemački, engleski i kineski jezik. Godinu dana je boravio u Kini. Sada živi i radi u Njemačkoj. Neslužbeno doznajemo da će ovih dana biti u Ogulinu, pa vjerujemo da će biti prilike i za još jedan razgovor.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal

U zadnja 24 sata 394 nova slučaja zaraze, umrlo 5 ljudi, oporavilo ih se 416

OgPortal

Čistoća će sanirati divlji deponij u Logorištu, zadnji put su s iste lokacije odvezli 17 tona otpada! Otvoreno pitanje – tko su zagađivači i zašto mi plaćamo njihovu neodgovornost?

OgPortal