Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Božićna čestitka kardinala Bozanića

bozanić 776 ist

Kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima u domovini i diljem svijeta božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Božić uči kako biti blizu u vrijeme dok pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa.
Bozanić je rekao kako je ovaj Božić poseban zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vjernike na razna ograničenja, a zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici, vjernici osjećaju potrebu još snažnijeg promicanja dobra i nade, davanja i primanja djela pažnje i ljubaznosti.

  • Osjećamo potrebu za blizinom i zajedništvom, prihvaćanjem i mirom. Osjećamo potrebu za nebeskim Darom, da ne budemo prepušteni zarobljenosti zemaljskim, istaknuo je kardinal.
  • Dok nas pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa i na stanovito zatvaranje, Betlehemsko dijete poziva nas da se otvorimo, kako bismo sebe i svoje živote dali u službu drugih. Božić nas uči da, ako želimo vidjeti i stići daleko, trebamo biti blizu, poručio je Bozanić.

Kardinal Bozanić je posebnu pozornost usmjerio prema zdravstvenom osoblju koje se izvanrednom požrtvovnošću brine o bolesnima i sve čini da “pobjedi smrtonosni virus”. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Osnovno obrazovanje odraslih

OgPortal

U Slunju obustavljen projekt na Rastokama, gradonačelnik Katić o izvođaču radova: Njihov posao je blamaža, i ono što je odrađeno loše je napravljeno

OgPortal

Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u mafijaškom gnijezdu Corleoneu

OgPortal

Opet problemi s Đakićevim sinom. Potukao se s djevojkama na benzinskoj, prijava na kraju odbačena

OgPortal

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal