Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Čestitika Andreja Plenkovića: ‘Moramo se odreći tradicija druženja, ali nećemo zaboraviti na duh Božića‘

Andrej Plenković 498 ist


Plenković je pozvao sve na odgovornost i na smanjivanje druženja i posjeta, a sve kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak božićnu čestitku građanima, istaknuvši duh Božića koji sve iznova podsjeća da budu solidarni te da brinu o bližnjima, osobito onima kojima je to najpotrebnije.

“U ime Vlade i u svoje osobno, svim hrvatskim građankama i građanima, te našim sunarodnjacima izvan domovine, od srca želim čestit i blagoslovljen Božić! Najradosniji kršćanski blagdan dočekujemo u izazovnim i teškim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika Vlade.

Zato ćemo se, nažalost, kaže premijer, ovoga Božića morati odreći nekih naših blagdanskih tradicija, ne zaboravljajući pritom na duh Božića koji nas iznova podsjeća da budemo solidarni i da se brinemo o našim bližnjima, osobito o onima kojima je to najpotrebnije.
Plenković je pozvao sve na odgovornost i na smanjivanje druženja i posjeta, a sve kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze te kako bi se zaštitili životi i zdravlje naših najmilijih, ali i svih ostalih.

“Drage s građanke i sugrađani, neka vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja te bude ohrabrenje za bolja vremena koja dolaze. Vjerujem da ćemo odgovornim ponašanjem i zajedništvom prevladati ovu krizu te iz nje izići još snažniji i bolji. Sretan vam Božić”, navodi se u priopćenju. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal

Facebook daje medijima milijardu dolara i žali zbog blokade vijesti u Australiji

OgPortal