Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HUBOL oštro odgovorio HZZO-u

karantena korona virus ist

Iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) u srijedu su oštro reagirali na priopćenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje vezano uz postupak utvrđivanja oboljenja od Covida-19 kod liječnika.

HUBOL i Hrvatska liječnička komora bili su zatražili od nadležnih institucija da se, u dijelu postupka utvrđivanja načina oboljenja od Covida-19, zauzme jasan stav kako je svaki liječnik zaposlen u sustavu zdravstva u mreži javne zdravstvene službe zaražen upravo na radnome mjestu.

Time bi se, smatraju u HUBOL-u, postupak priznavanja profesionalne bolesti osnovom Covid-19 ubrzao i učinio efikasnijim i jednostavnijim.

  • Pribavljanje opsežne dokumentacije kojom se dokazuje da se liječnik zarazio upravo na radnom mjestu usporava cjelokupni postupak, čime se znatno otežava ostvarivanje prava na naknadu, upozorili su.

Iz HZZO-a je, pak, povodom njihova prijedloga da se liječnicima i zdravstvenim radnicima prizna profesionalna bolest Covid-19 bez posebnog postupka, u ponedjeljak priopćeno kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge.

  • HZZO je već prije nekoliko dana priopćio, povodom tog prijedloga, kako se neke profesije ne može dovoditi u podređeni ili privilegirani položaj u odnosu na druge – a oni sami su, kao osiguravatelj, u nadređenom, privilegiranom i monopolističkom položaju u odnosu na druge. Mi u HUBOL-u smo se pokušali sabrati od ove smijurije od odgovora, koji kao da dolazi iz Alan Forda. Kada su došle i konačne službene odbijenice HZZO i HZJZ, poručili su iz HUBOL-a u oštrom priopćenju pod nazivom “HZZO ili Hrvatski Zavod Za Obmanjivanje” – život u zemlji Alana Forda.(hrt.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal