Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Macron više nema simptome Covida-19, izlazi iz karantene

Macron ist

Francuski predsjednik Emmanuel Macron više nema simptome Covida-19, objavio je njegov ured, tjedan dana nakon što je bio pozitivan na novi koronavirus.
Macron, koji je boravio u samoizolaciji u službenoj rezidenciji nedaleko od Pariza i vodio sastanke na daljinu, više ne mora biti u karanteni, dodaje Elizejska palača.

Predsjednik “više ne pokazuje nikakve simptome i stoga se samoizolacija ukida nakon sedam dana”, dodaje se u priopćenju.

Macron je nakon zaraze koronavirusom patio od umora, kašlja i bolova u mišićima, a njegovo stanje tijekom bolesti je, kako navodi Elizjska palača, bilo cijelo vrijeme “stabilno”.

Francuske vlasti strahuju da bi nakon božićnih blagdana mogao ponovo rasti broj oboljelih te najavljuju početak kampanje cijepljenja u nedjelju. Do sada od Covida-19 u toj zemlji umrlo 62.000 ljudi.

EU je u ponedjeljak dao zeleno svijetlo za korištenje Pfizer/BioNTech cjepiva protiv koronavirusa. Cijepljenje u 27 članica Unije kreće nakon Božića.
Cjepivo je danas odobrio i francuski zavod za zdravstvo (HAS). (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal

Osniva se 21 obiteljski sud: O razvodima, djeci i skrbništvima odlučivat će specijalizirani suci

OgPortal

Povijesni susret u Najafu: Papa se sastao s poglavarom iračkih šijita, čovjekom koji ne prima gotovo nikoga

OgPortal

Posječena šuma, ukradeni janjci

OgPortal

Hrvatska bi po prvi put trebala dobiti registar stanovništva

OgPortal