Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

‘Ne izrugujem se vjernicima, samo sam htio ukazati na probleme sustava. Ovo je apsurdno!‘

Šimunić Oroslavje

Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja uspio je dobiti propusnicu za misu u Zagrebu jer je napisao da mu treba duhovni mir. To je napravio ponukan time što sin od njegove 92-godišnje susjede nije uspio dobiti propusnicu da iz Zagreba dođe k mami, kojoj inače dolazi svaki dan.

– Samo sam htio ukazati na nelogičnost cijelog sustava, činjenicu da nisu riješili propusnicu čovjeku kojemu zaista treba. Doduše, dobio ju je prije pola sata, ali to se ne bi se dogodilo da nije bilo medija – grmio je Šimunić u programu N1 televizije.

– Ne, nije mi bio cilj izrugivati se vjernicima, samo sam htio upozoriti na probleme u sustavu. Uostalom, mislim da je u duhu katoličke vjere da bi stariji trebali imati mogućnost da im njihova djeca mogu pomoći. Ali, ovo je apsurdno!

– Ako je takva kriza, budimo solidarni, ajmo biti ljudi, nećemo se dijeliti.

Manje od sat vremena je prošlo otkako je portal 24sata objavio članak da je Viktoru Šimuniću iz Oroslavja izdana propusnica za dolazak u Zagreb na misu, a Stožer civilne zaštite je reagirao. Preko sustave ePropusnice Šimunić je dobio poruku da se propusnica opoziva. Razlog: Propusnica je zatražena s ciljem zlouporabe.

Viktor Šimunić je propusnicu zatražio i dobio frustriran činjenicom da njegov susjed tri dana pokušava dobiti propusnicu za skrb o 92-godišnjoj nepokretnoj majci. Odobrena mu je u pet minuta, a prihvatili su njegovo obrazloženje da želi ići iz Krapinsko-zagorske županije u Zagreb u veliku crkvu Svete Mati Slobode kako bi na misi “istinski pronašao svoj duhovni i božićni mir”.(jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal

“Susret s rijekom” – projekt vrijedan 9,21 milijuna kuna

OgPortal

Čitanje optužnice za izvlačenje novca iz Dinama trajalo dva sata, Mamić: ‘Ne mogu više, moram sjesti‘

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze, preminulo 7 osoba

OgPortal

Odluka Stožera o sprovodima: “Može biti najviše 25 ljudi”

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih osoba

OgPortal