Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ugodno vrijeme na Badnjak izmamilo Hrvate na ulice: Kupovalo se, uživalo u kavi i fritulama

Badnjak 2020 Hrvatska

U lijepom vremenu i blagdanskoj atmosferi uživali su Zagrepčani, Splićani, Zadrani, Dubrovčani…
“Imate li fritule?”, kao jeka je odjekivalo pitanje, bar deset puta postavljeno u svega nekoliko minuta na “Lukinom” prozorčiću. Poznata splitska slastičarska štacija sa zatvaranjem kafića prometnula se u omiljeno odredište za nabavku “coffee to go”, a upućeni u ponudu znali su i da se za fritule moraju naručiti ranije.

“Žao nam je, nema, radili smo samo po narudžbi”, strpljivo je odgovarala djelatnica, dodavala kave i pakete na sljedeći otvor, onaj za preuzimanje.”Ajme, pa ne rade ‘Goluzarije’, računala sam tamo kupit’ fritule”, razočarenje je bilo još veće kad se shvatilo da ni na obližnjoj poznatoj meki nema sreće, piše Slobodna Dalmacija.Splićani su u četvrtak ujutro naveliko tražili fritule po gradu, pitalo se i u “Kirigina”, “O’š kolača”, ali uzalud. U međuvremenu se tako, u ovo malo tjedana otkad na raspolaganju nisu ugostiteljski objekti “za sjesti”, većina izvještila gdje naći kavu za nositi, dapače i kod koga je najbolja, ali trebalo je otkriti gdje u novonastalim okolnostima pronaći omiljeni badnjački zalogaj.

Šušura na splitskim ulicama, u svakom slučaju, nije manjkalo. Kupovala se spiza, a u dućane i knjižare ulijetalo se po posljednje darove. Tko nije morao žuriti doma spremati ručak, guštao je u druženjima i ćakuli. Riva je bila nezaobilazna točka, dabome.U lijepom vremenu na Badnjak su uživali i Zadrani.
Najživlje je bilo na Poluotoku, a sličan blagdanski scenarij mogao se vidjeti i na ulicama Zagreba te Dubrovnika./jutarnji.hr/

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Posađeno 6 novih stabala u gradskom središtu

OgPortal

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal

Pogledajte u kakvom su vozilu ruski diplomati morali napustiti Sj. Koreju: ‘Bio je to dug i težak put‘

OgPortal

Stožeraši iz Velike Gorice snimljeni kako piju gemišt u hotelu: ‘Ma to je voda, ja sam dragovoljac‘

OgPortal

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal