Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Naivna Zagrepčanka nasjela na priču i ostala bez keša: ‘Gospođo, pogledajte što sam našao u travi‘

kune


Prevara je počela ‘pronalaskom‘ navodno zlatne narukvice, a završila ‘povoljnim‘ otkupom iste kod suradnika ‘stručnjaka‘

Prevarantska igra o slučajno pronađenom zlatnom nakitu na ulici dovela je u minus na računu 67-godišnju zagrebačku umirovljenicu koja se nakon svega obratila za pomoć policiji i prijavila dvojicu “stručnjaka za nakit”.

Kao uspomena na sve ostala joj je imitacija zlatne narukvice, a sve je počelo prije nekog vremena na Jarunu, točnije u Ulici Hrgovići dok je hodala pločnikom. U susret su joj išla dvojica sredovječnih muškaraca s unaprijed stvorenim prevarnim planom. Naime, 67-godišnji varalica je u travi nadomak žene “pronašao” tobože zlatni nakit.

  • Gospođo, pogledajte, pronašao sam zlatnu narukvicu tu u travi, blizu vas. Zapravo, zajedno smo je pronašli, a kako je stvar vrijedna predlažem da posjetimo zlatara da nam je procijeni – uvjerio je 67-godišnji prevarant naivnu umirovljenicu koja nije ni slutila da je prijedlog provjere vrijednosti kod zlatara bila samo uvertira u prevaru.
    Ubrzo su se susreli s tobožnjim zlatarom koji je “zlatni” nakit procijenio na preko 5000 kuna. No, umjesto da otkupi narukvicu, pravdao se da trenutno nema novca pa im je predložio da netko od njih dvoje narukvicu otkupi.

Lažni stručnjak za nakit nastavio je dalje uvjeravati naivnu gospođu da bolje da ona zadrži narukvicu jer je ženski nakit te da je otkupi za puno manji iznos i da će svi biti zadovoljni.

Zagrepčanka je povjerovala u riječi dvojice nepoštenih muškaraca koji su joj zvučali uvjerljivo te je 67-godišnjem “pronalazniku” zlatnine predala 3000 kuna misleći da je profitirala.

Prekasno je shvatila da je uvučena u prevarantsku igru pa se obratila za pomoć policiji koja je jednog od njih dvojice uhitila i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za prevaru.

Tko je, pak, “stručnjak za zlato” još uvijek nije utvrđeno. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

‘Bandić mi je umro u kući… Sve je bilo uobičajeno, šalili smo se, a onda se sve u trenu promijenilo‘

OgPortal

Zimska vježba na Bjelolasici

OgPortal

Orban cijepljen kineskim cjepivom, Mađarska ubrzava program cijepljenja

OgPortal

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal

U Hrvatskoj 356 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 15 osoba

OgPortal