Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Strašna eksplozija u centru Nashvillea, cijela ulica je razorena, dio grada je potpuno blokiran!

nashwilee eksplozija ist


Eksplozija, koja se povezuje s vozilom, zatresla je grad u 6:30 sati. Tri osobe su ozlijeđene, zasad nema informacija o žrtvama

Vlasti vjeruju kako je razorna eksplozija koja je na božićno jutro odjeknula centrom Nashvillea, nad kojim se nadvio gusti, crni dim, popucala su stakla na izlozima trgovina, a dio stanovnika morao je biti evakuiran, namjerno postavljena i aktivirana.

Tri osobe su ozlijeđene i prebačene u bolnice, a smrtnih slučajeva zasad, srećom, nema, izvijestili su dužnosnici na konferenciji za novinare, prenosi The New York Times.

Eksplozija, koja se povezuje s vozilom, zatresla je grad u 6:30 sati, objavila je na Twitteru policijska uprava Metro Nashville.
Gradonačelnik John Cooper rekao je da pogođeno područje izgleda kao da je ondje “eksplodirala bomba”.

  • Ne dolazite u centar Nashvillea. Zatvorili smo i blokirali taj dio grada – poručio je Cooper, koji je odmah obišao lokacije i izvijestio javnost o slomljenim staklima, srušenim stablima i drugim materijalnim štetama.
  • Da se ovakva eksplozija dogodila radnim danom ujutro, ishod bi bio daleko drugačiji – izjavio je gradonačelnik.
  • Taj dio grada nije baš gusto naseljen, ali ljudi iz susjednih zgrada evakuirani su i uglavnom su dobro – dodao je.
    Gradski autobusni sustav i dalje funkcionira, a autobusi pomažu u raščišćavanju područja te izvlače stanovnike koji su ostali bez domova.
  • Teško je probuditi se na božićno jutro i vidjeti ovakav kaos u svom rodnom gradu – izjavio je Freddie O’Connell, član vijeća Nashvillea.

U istragu su se uključili i FBI te Zavod za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksploziv Sjedinjenih Američkih Država. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal

U petak nova akcija darivanja krvi

OgPortal

Krađe u Krnjaku i Dugoj Resi

OgPortal

Osam vatrogasnih intervencija

OgPortal

Može li se Sputnjikom V riješiti nedostatak cjepiva na tržištu?

OgPortal

Češki predsjednik zatražio cjepiva od Kine

OgPortal