Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Milijuni Britanaca pod strogim mjerama, Austrija u trećem “lockdownu”

skijalište

Stroge mjere uvedene su danas za milijune Britanaca, a Austrija je ušla u treći “lockdown” nakon nešto blažega režima za Božić.

Dodatna pooštravanja u Britaniji posljedica su činjenice da je broj smrtnih slučajeva na Božić prešao 70 tisuća ljudi, prenosi BBC. U istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj ušlo se u četvrti, ujedno i najviši stupanj zaključavanja pod motom “Ostanite doma”. Zatvaraju se frizerski saloni, bazeni i teretane, što znači ključ u bravu za 24 milijuna Engleza, više od 40% stanovništva.

Oštrije mjere na snagu su stupile i u Škotskoj, Sjevernoj Irskoj i Walesu, navodi BBC. Austrija je danas ušla u treću karantenu nakon ublažavanja za Božić i dolaska prvih doza Pfizerova cjepiva. Do 17. siječnja zatvorene su trgovine, osim onih prehrambenih proizvoda, ljekarni i drogerija, no moguća je dostava naručene robe. Otprije su zatvoreni frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti te kulturni i zabavni objekti.

Kuće i stanovi mogu se napustiti jedino s dobrim razlogom, uključujući šetnju ili bavljenje sportom. Ograničeni su kontakti s drugim kućanstvima. Brojna skijališta su otvorena uz poštovanje strogih epidemioloških mjera ili uz ograničenje da skijati mogu samo lokalni stanovnici.(hrt)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Povijesni susret u Najafu: Papa se sastao s poglavarom iračkih šijita, čovjekom koji ne prima gotovo nikoga

OgPortal

Posječena šuma, ukradeni janjci

OgPortal

Hrvatska bi po prvi put trebala dobiti registar stanovništva

OgPortal

U veljači privedeno gotovo 100.000 migranata

OgPortal

Vijeće za elektroničke medije dodijelilo Radio Ogulinu 136.328,15 kuna za pet programskih sadržaja

OgPortal

Za vikend nagla promjena s kojom će stići osjetno hladniji zrak

OgPortal