Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Danas počinje cijepljenje protiv koronavirusa

cjepivo korona ist

Danas počinje cijepljenje protiv koronavirusa. Prvo cijepljenje u Hrvatskoj bit će na zagrebačkoj Trešnjevci, u 10 sati prvu dozu primit će štićenica doma za starije osobe.
Prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech stiglo je jučer u Hrvatsku. Potom je krenula priprema oko distribucije po županijama. Cijepljenju u Zagrbu u Domu za starije osobe nazočit će premijer Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Potom će premijer Plenković, zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i dr. Alemkom Markotić posjetiti zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici. Ministar Beroš, zajedno s dr. Ivicom Lukšićem posjetit će KB Dubravu, gdje će se cijepiti zdravstveni djelatnici.

Cjepivo će biti besplatno i građani će se cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva protiv Covida-19, a cilj je da se cijepi minimalno 70 posto građana. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Šefica splitskog Zavoda uvjerava ženu da je AstraZeneca dobra: “Ja sam svoju svekrvu isto s AstraZenecom cijepila”

OgPortal

Za “Bajkovitu zimu uz ognjište” 15 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo kulture i medija

OgPortal

Miroslav Škoro prelomio, kandidirat će se za gradonačelnika Zagreba

OgPortal

ProbudiKa o parkiranju u Grabriku

OgPortal

Kineski proizvođač čipova nabavio opremu u Nizozemskoj, u SAD-u nezadovoljni

OgPortal

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal