Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gospođa Branka kaže da ništa nije ni osjetila: ‘Presretna sam da sam ja prva, ne bojte se cijepljenja‘

Branka prvo cjepivo u RH

Prva osoba u Hrvatskoj koja je primila dozu Pfizerovog cjepiva protiv koronavirusa je 81-godišnja Branka Aničić, štićenica podružnice zagrebačkog Doma za starije i nemoćne osobe Trešnjevka u Drenovečkoj ulici.

Cijepio ju je dr. Miroslav Hanževački.

Branka Aničić Zagrepčanka je rođena 1939. godine. Dan uoči svog 79. rođendana, 24. svibnja 2018. godine, postala je stanovnica doma. Dobrog je zdravlja, a svoju životnu vitalnost može zahvaliti i svakodnevnim šetnjama, posebno nordijskom hodanju koje u vrijeme ograničenja zbog epidemije, upražnjava u parku doma.

U mladosti su joj hobiji bili planinarenje i skijanje.

Branka Aničić radila je kao farmaceutska tehničarka u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Udovica je ostala prije 10 godina. U njezinoj odluci da se cijepi podržavaju je svi članovi njene obitelji – sin i snaha, dvoje unučadi, te dvoje praunučadi.

Odmah nakon što je primila cjepivo, kratko se obratila okupljenim predstavnicima medija.- Zovem se Branka Aničić. Upravo sam cijepljena, pozdravljam sve prisutne, a posebno našega premijera i cijelu političku ekipu. Mi smo presretni da smo izrabrani mi u domu i da sam ja prva, da se cijepimo i da krenemo u normalniji život. Brzo je cjepivo došlo, brže nego smo se nadali. Sad samo to trebamo svi prihvatiti radi prijatelja i radi obitelji, izjavila je pa opisala svoje iskustvo prve osobe koja je dobila cjepivo.- Nisam niti osjetila. Možemo se vratiti druženjima u domu, uživati u našim krasnim parkovima, u cvijeću. Trebali bi se svi cijepiti, ne treba biti ljudi koji će se toga bojati. Volim nordijsko hodanje, malo sam sad uskraćena. Imam dva praunuka, veselim se druženju s unucima, to mi je naveća želja. Tako bi i drugi trebali misliti, tako ćemo ih zaštititi i izaći iz začaranog kruga, rekla je i pozdravila svoje praunuke u Starigradu.(jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal

Većina Nijemaca za covid-putovnice po uzoru na Izrael

OgPortal

U eksploziji na području zagrebačkih Kozari puteva jedna osoba ozlijeđena, materijalna šteta ogromna

OgPortal

VIDEO Masovna tučnjava u noći kod HNK: ‘Mlatili su se 10 na 10’

OgPortal

U zadnja 24 sata 520 novih slučajeva zaraze, umrlo 8 ljudi, oporavile se 342 osobe

OgPortal