Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Južna Koreja: Otkriveni slučajevi zaraze “britanskim” sojem koronavirusa

južna koreja

Tri slučaja zaraze novim britanskim sojem koronavirusa, koji je vjerojatno zarazniji od prvobitnoga soja, otkrivena su u Južnoj Koreji, priopćila je korejska Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti.
Tri zaražene osobe članovi su iste obitelji koja živi u Londonu, a koji su 22. prosinca doputovali u Južnu Koreju, objavila je agencija. Kada je otkriveno da su pozitivni na covid 19, stavljeni su u izolaciju, dodaje se u priopćenju.

Novi soj pojavio se nedavno u Velikoj Britaniji, a nakon toga i u nekoliko europskih zemalja, kao i na drugim kontinentima, posebno u Kanadi, Jordanu i Japanu.

Prema studijama predstavljenim u Velikoj Britaniji, novi je soj zarazniji od prvobidnota, ali trenutačno ništa ne upućuje na to da uzrokuje teže oblike bolesti. Više od 50 zemalja uvelo je ograničenja putovanja iz Velike Britanije.

Južna Koreja zabranila je letove za Veliku Britaniju do kraja godine. Južnokorejske vlasti pokušavaju suzbiti treći val epidemije, s najvećim žarištem u Seulu, gdje je broj novih slučajeva u 24 sata nekoliko puta u proteklih nekoliko dana prešao tisuću. (hrt.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U tijeku je policijska akcija? – službenu informaciju očekujemo

OgPortal

U Karlovačkoj županiji 59 novih slučajeva

OgPortal

Šprajcov komentar: Kao da je Bandić pisao scenarij za pogreb, čovjek je imao smisla za za…..ciju

OgPortal

U Mađarskoj nakon tri mjeseca ponovno rekordi u broju oboljelih

OgPortal

Na izbore neće moći osuđeni na najmanje 6 mjeseci zatvora?

OgPortal

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal